Diensten

Uw vraag, onze oplossing
The Text Company houdt van tekst, dat zal u niet verbazen. Wij genieten van goedlopende teksten die de gewenste boodschap overbrengen.
Wij bieden twee soorten diensten aan:

• Vertalingen in en uit de meeste Europese talen
• Verbetering van Nederlandse en Engelse teksten

Welke teksten vertaalt The Text Company?

Websiteteksten
U heeft een website en wilt bijvoorbeeld graag Engelstalige pagina’s. Het is een misverstand dat uw collega’s dit zelf wel even kunnen doen. The Text Company zorgt ervoor dat u met uw websitepagina’s voor de dag kunt komen.
Een website is natuurlijk nooit af, dus wij leveren graag een bijdrage aan het up-to-date houden en verversen van uw website.

Teksten voor interne en externe communicatie

Zoals: persberichten, nieuwsbrieven, jaarverslagen, rapporten, presentaties, blogs

Laat het niet aan de willekeurige kwaliteit van uw medewerkers over. Neem uw publiek als maatstaf, wat is de verwachting? U maakt goede sier met de prima vertaalde teksten van The Text Company.

Stel u heeft een presentatie bij uw Duitse klant. Stuur ons de presentatie en wij zorgen ervoor dat uw klant het van a tot z begrijpt, en u voelt zich tijdens de presentatie zeker van uw zaak.

Wervende en creatieve teksten

Zoals: audioscripts, productbeschrijvingen, testimonials

Een wervende Nederlandse tekst zelf naar het Duits of Engels vertalen is niet makkelijk, want voordat u het weet vertaalt u het te letterlijk en maakt u gebruik van een beperkt vocabulaire.

Van onze vertalers kunt u verwachten dat ze creactief en taalvaardig zijn, zodat de toon en het karakter van de tekst overeind blijven.

Zakelijk juridische documenten

Zoals: contracten, leveringsvoorwaarden, offertes, raamovereenkomsten

Niets is zo belangrijk dan dat deze documenten tot op de punt en komma correct zijn. Wij hebben de juiste professionele vertalers hiervoor die dit dagelijks doen.

Technische documenten

Zoals: handleidingen bij apparatuur en software

Accuraat, eenduidig en helder, dat zijn de kenmerken van een goede handleiding of instructie. De gebruiker moet precies weten wat hij of zij moet doen om het apparaat of de software op de juiste manier te bedienen. The Text Company kent de vertalers die dit voor u kunnen doen.

Staat uw tekst er niet bij, laat het ons weten. We helpen u graag verder.

Betere tekst nodig? Wij corrigeren en redigeren ook

The Text Company doet meer dan vertalen. U kunt ook bij ons terecht voor het redigeren en corrigeren van Nederlandse en Engelse teksten.

Wanneer heeft u ons nodig?

• ‘Ik ben bang dat er nog taalfouten in mijn tekst staan.’
• ‘Mijn tekst leest net nog niet lekker.’
• ‘Ik weet wel wat ik wil zeggen, maar staat dat er ook?’

Corrigeren
Voor het oplossen van het eerste punt is een correctieronde voldoende. Bij het corrigeren van een tekst kijken we alleen naar spelling, grammatica en interpunctie en bemoeien ons niet met bijvoorbeeld de opbouw van de tekst.

Redigeren
Voor de andere twee punten moet de tekst worden geredigeerd. Redigeren is uitgebreider dan corrigeren. Hierbij worden uiteraard ook de taalfouten gecorrigeerd, maar kijken we daarnaast naar de stijl, de indeling van alinea’s en zinnen en consequent gebruik van terminologie. Dit alles met het doel een logisch doorlopende tekst af te leveren die lekker leest en de gewenste boodschap overbrengt.

Reacties zijn gesloten.